Cejn v paprikové směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cejn v paprikové směsi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12096 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cejn velký |
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
125 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
4 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 83,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 550,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cejn velký, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cejn v paprikové směsi postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté cejny osušíme a osolíme. Zevnitř je vytřeme prolisovaným česnekem, pokmínujeme a do každé ryby vložíme snítku petržele. |
2 | Mouku promícháme s paprikou a v této směsi cejny obalíme. Zvolna je opékáme na másle. |