Hovězí polévka se zeleninovým svítkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka se zeleninovým svítkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 121 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
30 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Mouka polohrubá |
0,5 g | Muškátový květ |
10 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
10 g | Sůl |
10 g | Tuk |
120 g | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 838,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Muškátový květ, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Petržel - nať, Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka se zeleninovým svítkem postup přípravy receptu:
1 | Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
2 | Mrkev a petržel očistíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Poté zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme okapat. |
3 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. |
4 | Žloutky rozšleháme, okořeníme muškátovým květem, mírně osolíme, přidáme tuhý sníh z bílků a lehce zamícháme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s nakrájenou zeleninou a hráškem. |
5 | Pekáček vytřeme tukem a vysypeme trochou mouky. Lehce do něj rozetřeme svítkovou hmotu a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. |
6 | Prochladlý svítek vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky. |
7 | Svítek vkládáme do polévky až při podávání, spolu s nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou. |
Poznámka
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu Vejce slepičí: (3ks) Voda pitná: na uvaření zeleniny - dle potřeby Zelenina kořenová: (mrkev, petržel)