Recept

Kořeněný kapr na červeném víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 12101
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
800 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno červené
0,5 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 602kJ
2% Sacharidy 8 g
23% Tuky 17 g
35% Sodík 692 mg
69% Bílkoviny 39 g

Kořeněný kapr na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Omyté porce kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.

2

Podlijeme vínem, přidáme kečup, bobkový list a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během pečení častěji podléváme vývarem.

3

Krátce před koncem dušení přidáme k rybě plátky citronu.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo se smaženými hranolkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept