Pstruh na mandlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na mandlích
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12104 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Mandle |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 116,7mg |
Draslík | 844,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 137,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín drcený, Mandle, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na mandlích postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté pstruhy osolíme, pokapeme citronem, posypeme drceným kmínem a opepříme. Vnitřky ryb posypeme nasekanou petrželkou. |
2 | Pstruhy obalíme v hladké mouce a na větší části másla je opečeme. |
3 | Na zbylém másle opražíme oloupané, nasekané mandle a opečené pstruhy jimi posypeme. |