Úhoř na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na zázvoru
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12106 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Úhoř říční |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 122,8mg |
Draslík | 56,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Úhoře stáhneme z kůže a maso nakrájíme na špalíčky. Porce naskládáme do mísy, pokapeme olejem smíchaným s jemně nakrájenou cibulí, zázvorem a sójovou omáčkou. Necháme v chladničce asi 20 minut uležet. |
2 | Potom kousky úhoře osolíme a opečeme je na pánvi na rozpáleném oleji. |