Losos na citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos na citronu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12107 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
800 g | Losos - filety |
1 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 107,6mg |
Draslík | 955,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 547,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Losos - filety, Okurka salátová, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Losos na citronu postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety osolíme, obložíme citronem a necháme odležet asi 10 minut. |
2 | Porce opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách, na každou položíme plátek citronu, podlijeme vývarem a přidáme nakrájené rajče. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut. |
3 | Na talíři ozdobíme lososa okurkou nakrájenou na kolečka a zbylými plátky citronu. |