Kuřecí kotleta plněná rokfórem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kotleta plněná rokfórem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1211 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
85 ml | Martell cognac |
40 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 l | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
115 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 212,4mg |
Draslík | 684,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 354,1mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Martell cognac, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí kotleta plněná rokfórem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí kotletky (prsa) naklepeme, osolíme a opepříme. Poté v misce důkladně promícháme rozdrobený sýr, máslo a armaňak a tuto směs rozprostřeme na maso. Kotletky přeložíme a okraje k sobě přitiskneme. Maso obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance. |
2 | Ve fritéze rozpálíme olej na 160C. Kuře fritujeme zhruba 10-15 minut, dokud není hnědé a křupavé. |
3 | Po vyjmutí odstraníme přebytečný tuk tak, že položíme hotové kotletky na papírový ubrousek. Ihned podáváme. |
Poznámka
Černý pepř použijeme čerstvě mletý Tip: místo rokfóru můžeme použít jiný druh modrého plísňového sýra, např.nivu. Podáváme s bramborami a dušenou zeleninou.