Makrela s vůní česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela s vůní česneku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12110 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
4 ks | Makrela obecná |
125 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 281,1mg |
Draslík | 102,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela s vůní česneku postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme a smícháme s prolisovaným česnekem, solí, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. |
2 | Očištěné porce makrel potřeme touto směsí a necháme odležet asi 30 minut. |
3 | Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme makrely, zalijeme česnekovou marinádou a za občasného podlévání dusíme doměkka. |
4 | Každou porci na talíři ozdobíme dílkem citronu a snítkou petrželky. |