Treska na kopru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na kopru
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12113 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
0,5 šálek | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na kopru postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou tresku naporcujeme na špalíčky, osolíme a opepříme. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a na pekáčku na rozehřátém másle ji osmahneme. Vložíme připravenou tresku, zakapeme citronovou šťávou a pečeme asi 5 minut. |
3 | Potom přisypeme oloupaný, na nudličky nakrájený celer, podlijeme vínem a pečeme dalších 10-15 minut. Nakonec krátce před dopečením posypeme nasekaným koprem. |