Bezvaječné noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezvaječné noky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12116 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 ml | Mléko polotučné |
170 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezvaječné noky postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, mléka a soli zpracujeme těsto asi jako na houskové knedlíky. Ihned po zpracování přendáme těsto na moukou posypané prkénko, uhladíme je a přímo nad hrncem s vroucí osolenou vodou oddělujeme nožem namočeným ve vodě proužky těsta a vhazujeme je do vody. |
2 | Nočky vaříme 8-10 minut. Jsou vhodnou přílohou k masitým pokrmům a gulášům. |