Kedlubnový mozeček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnový mozeček
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12120 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Kedlubna |
1 špetka | Muškátový květ |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 124 kcal
Kilojoule 519kJ
3% Sacharidy 12 g
8% Tuky 6 g
12% Sodík 244 mg
10% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 371,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Muškátový květ, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kedlubnový mozeček postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme oloupané, nahrubo nastrouhané kedlubny, osolíme, okořeníme špetkou květu a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody. |
2 | K měkkým kedlubnám přidáme vejce a za stálého míchání dovaříme. |
3 | Pokrm ozdobíme nasekanou pažitkou. |