Jednoduchý recept

Slepice na hroznovém víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 12133
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Hroznové víno
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Slepice
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr smetanový tavený 45%
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 044kJ
2% Sacharidy 6 g
53% Tuky 40 g
18% Sodík 367 mg
146% Bílkoviny 82 g

Slepice na hroznovém víně postup přípravy receptu:

1

Očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, porce slepice pokapané citronovou šťávou zprudka opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme doměkka.

2

Měkkou slepici vyjmeme, ve šťávě rozpustíme tavený sýr, přilijeme smetanu a zahustíme moukou. Přidáme hroznové víno a vše ještě krátce povaříme.

3

Porce slepice v omáčce prohřejeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept