Knedlík žemlový bez mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlík žemlový bez mouky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12134 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
187,5 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 139,4mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlík žemlový bez mouky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nakrájíme žemle na malé kostičky. |
2 | Máslo rozehřejeme, přidáme mléko, vejce, osolíme, řádně rozšleháme a nalijeme na žemle. Za občasného mícháme necháme navlhnout. |
3 | Namočíme ubrousek, vyždímeme jej, potřeme tukem. Vlhké žemle dáme do ubrousku, vytvarujeme do válečku a vaříme knedlík 30 - 40 minut. Pokud vytvarujeme knedlík ve tvaru koule, vaříme jej 45 - 60 minut. |
4 | V obou případěch však ubrousek vážeme volně, aby knedlík mohl nabývat. |
5 | Hotový knedlík krájíme nití. |