Jednoduchý recept

Knedlík žemlový bez mouky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 12134

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
187,5 ml Mléko polotučné
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 215kJ
9% Sacharidy 32 g
18% Tuky 14 g
6% Sodík 119 mg
17% Bílkoviny 9 g

Knedlík žemlový bez mouky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nakrájíme žemle na malé kostičky.

2

Máslo rozehřejeme, přidáme mléko, vejce, osolíme, řádně rozšleháme a nalijeme na žemle. Za občasného mícháme necháme navlhnout.

3

Namočíme ubrousek, vyždímeme jej, potřeme tukem. Vlhké žemle dáme do ubrousku, vytvarujeme do válečku a vaříme knedlík 30 - 40 minut. Pokud vytvarujeme knedlík ve tvaru koule, vaříme jej 45 - 60 minut.

4

V obou případěch však ubrousek vážeme volně, aby knedlík mohl nabývat.

5

Hotový knedlík krájíme nití.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept