Jednoduchý recept

Knedlíky žemlové (vídeňské)

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 12136

Ingredience

0,5 l Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
10 ks Žemle tmavá

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 592kJ
30% Sacharidy 107 g
14% Tuky 11 g
6% Sodík 119 mg
40% Bílkoviny 22 g

Knedlíky žemlové (vídeňské) postup přípravy receptu:

1

Žemle necháme zatvrdnout. Poté je nakrájíme na kostičky a necháme ještě oschnout.

2

Vejce rozšleháme s osoleným mlékem a přibližně 1 hodinu před vařením nakrájené žemle směsí polijeme. Necháme navlhnout a občas lehce zamícháme. Nakonec přidáme mouku a v dlaních tvoříme kulaté knedlíky. Povrch musí být obalen moukou.

3

Knedlíky zavařujeme ve vroucí osolené vodě 20 minut.

Poznámka

Obměna: Můžeme přidat jednu malou cibuli jemně nakrájenou a zpěněnou na lžičce másla a jednu lžíci drobně nasekané petrželové natě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept