Jednoduchý recept

Knedlíky slaninové

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 12137
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Anglická slanina
0,5 l Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
10 ks Žemle tmavá

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 071kJ
30% Sacharidy 107 g
29% Tuky 22 g
16% Sodík 327 mg
45% Bílkoviny 25 g

Knedlíky slaninové postup přípravy receptu:

1

Žemle necháme zatvrdnout. Poté je nakrájíme na kostičky, necháme ještě oschnout a lehce osmažíme na sklovitě vyškvařené slanině. Necháme vychladnout.

2

Vejce rozšleháme s osoleným mlékem a přibližně 1 hodinu před vařením nakrájené žemle směsí polijeme. Necháme navlhnout a občas lehce zamícháme. Nakonec přidáme mouku a v dlaních tvoříme kulaté knedlíky. Povrch musí být obalen moukou.

3

Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 20 minut.

Poznámka

Obměna: Do středu knedlíků můžeme zabalit trochu rozkrájeného vařeného uzeného masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept