Knedlíky slaninové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky slaninové
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12137 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
0,5 l | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
10 ks | Žemle tmavá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 391,2mg |
---|---|
Cholesterol | 152,2mg |
Draslík | 90,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tmavá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky slaninové postup přípravy receptu:
1 | Žemle necháme zatvrdnout. Poté je nakrájíme na kostičky, necháme ještě oschnout a lehce osmažíme na sklovitě vyškvařené slanině. Necháme vychladnout. |
2 | Vejce rozšleháme s osoleným mlékem a přibližně 1 hodinu před vařením nakrájené žemle směsí polijeme. Necháme navlhnout a občas lehce zamícháme. Nakonec přidáme mouku a v dlaních tvoříme kulaté knedlíky. Povrch musí být obalen moukou. |
3 | Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 20 minut. |
Poznámka
Obměna: Do středu knedlíků můžeme zabalit trochu rozkrájeného vařeného uzeného masa.