Jednoduchý recept

Tvarohový dip

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12138

Ingredience

0,5 šálek Bazalka
6 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Kapie
100 g Olivy nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Provensálské koření
200 g Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Feta
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh jemný

Nutriční hodnoty jedné porce

122% Kalorie 2,411 kcal
Kilojoule 10 089kJ
3% Sacharidy 10 g
350% Tuky 262 g
28% Sodík 559 mg
28% Bílkoviny 16 g

Tvarohový dip postup přípravy receptu:

1

Omyté jarní cibulky jemně nasekáme společně s 12 cm zelené části natě. Jednu lžíci dáme stranou pro ozdobení.

2

Omytou, očištěnou a zrníček zbavenou kapii nakrájíme na kostičky (trochu dáme opět stranou). Opláchnutou bazalku nastříháme na menší kousky, špičky snítek necháme na ozdobu. Olivy jemně nakrájíme a 8 jich necháme stranou.

3

Tvaroh se sýrem rozdrobíme do mísy, přidáme smetanu, provensálské koření, cibulku, papriku, olivy a bazalku. Vše řádně rozmícháme dohladka, ozdobíme surovinami, které jsme dali stranou.

Poznámka

Tvarohový dip podáváme hodně vychlazený s kousky žitného chleba nebo celozrnným pečivem a zeleninou nakrájenou na hranolky, kterou v dipu namáčíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept