Tvarohový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový dip
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12138 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 šálek | Bazalka |
6 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Kapie |
100 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Provensálské koření |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
250 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 182,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Olivy nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Smetana 12% (konzumní), Sýr Feta, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový dip postup přípravy receptu:
1 | Omyté jarní cibulky jemně nasekáme společně s 12 cm zelené části natě. Jednu lžíci dáme stranou pro ozdobení. |
2 | Omytou, očištěnou a zrníček zbavenou kapii nakrájíme na kostičky (trochu dáme opět stranou). Opláchnutou bazalku nastříháme na menší kousky, špičky snítek necháme na ozdobu. Olivy jemně nakrájíme a 8 jich necháme stranou. |
3 | Tvaroh se sýrem rozdrobíme do mísy, přidáme smetanu, provensálské koření, cibulku, papriku, olivy a bazalku. Vše řádně rozmícháme dohladka, ozdobíme surovinami, které jsme dali stranou. |
Poznámka
Tvarohový dip podáváme hodně vychlazený s kousky žitného chleba nebo celozrnným pečivem a zeleninou nakrájenou na hranolky, kterou v dipu namáčíme.