Květákové krokety s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákové krokety s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12139 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín drcený |
5 polévková lžíce | Krupice pšeničná |
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
163 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 213,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,4mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Květák, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Krupice pšeničná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákové krokety s houbami postup přípravy receptu:
1 | Květák dobře omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a květák vysypeme do nádoby, zasypeme krupicí a vidličkou rozdrtíme, aby se krupice spařila. |
2 | V čase, kdy květák vaříme, na másle osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme k ní houby, mírně osolíme a dusíme. Hotovou směs přidáme ke květáku s krupicí, přidáme nasekanou petrželovou nať, jedno ušlehané vejce a dva žloutky. Řádně promícháme a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety. |
3 | Krokety na lopatičce omočíme v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhance a krátce osmažíme. Necháme okapat na papírových ubrouscích. |