Jednoduchý recept

Knedlíky slaninové IV

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12141
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
125 ml Mléko polotučné
150 g Moravské uzené maso
125 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
500 g Zelí kysané
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
18% Sacharidy 65 g
25% Tuky 19 g
13% Sodík 254 mg
46% Bílkoviny 26 g

Knedlíky slaninové IV postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky, sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájené žemle a tuk do nich necháme vsáknout. Necháme vychladnout.

2

Jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať zpěníme na lžičce sádla. Vejce ušleháme do pěny, přimícháme mléko, přidáme cibuli s naťí, osolíme a nalijeme na žemle. Za občasného míchání necháme tekutinu vsáknout, přimícháme mouku podle potřeby a těsto necháme chvilku odpočinout. Vytvoříme knedlíky ve velikosti jablka a do středu zabalíme jemně nasekané uzené maso. Vaříme v osolené vodě 20 minut.

3

Knedlíky po uvaření roztrhneme, omastíme je škvarky a podáváme s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept