Krůtí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí závitky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12142 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Křen |
2 ks | Krůtí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka drůbeží |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 218,9mg |
Draslík | 660,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 599,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Křen, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí závitky postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí prsa bez kostí nakrájíme na větší plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. |
2 | Na jednu polovinu plátků navršíme směs z hrubě nastrouhaného celeru udušeného na másle a promíchaného s nastrouhaným křenem a nudličkami šunky. Druhou polovinu plátku přeložíme na náplň. |
3 | Připravené závitky spíchneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Zvolna smažíme v rozehřátém oleji. |