Knedlíky zelné I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky zelné I
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12143 |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
58 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 34,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky zelné I postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrouháme, osolíme a necháme stranou přikryté. |
2 | Žemli rozpůlíme a namočíme do vody. Poté ji vymačkáme, spojíme s vejcem a přidáme zelí a mouku. Těsto řádně vypracujeme a vytvarujeme z něj menší knedlíky. Vaříme je zhruba 20 minut v osolené vodě. |
3 | Hotové knedlíky překrojíme, posypeme nasucho opraženou strouhankou a omastíme nepřepáleným máslem nebo sádlem. |