Jednoduchý recept

Knedlíky zelné I

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12143

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
500 g Mouka pšeničná hrubá
58 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 047kJ
30% Sacharidy 109 g
33% Tuky 24 g
10% Sodík 197 mg
29% Bílkoviny 16 g

Knedlíky zelné I postup přípravy receptu:

1

Očištěné zelí nakrouháme, osolíme a necháme stranou přikryté.

2

Žemli rozpůlíme a namočíme do vody. Poté ji vymačkáme, spojíme s vejcem a přidáme zelí a mouku. Těsto řádně vypracujeme a vytvarujeme z něj menší knedlíky. Vaříme je zhruba 20 minut v osolené vodě.

3

Hotové knedlíky překrojíme, posypeme nasucho opraženou strouhankou a omastíme nepřepáleným máslem nebo sádlem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept