Ledvinky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledvinky s jablky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12149 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
2 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí ledviny |
0,3 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 583,9mg |
Draslík | 846,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Kari koření, Olej stolní, Sůl, Telecí ledviny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledvinky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na kostičky nakrájená jablka a chvíli dusíme. Potom přisypeme mouku, kari koření, osmahneme a za stálého míchání zředíme vývarem. Osolíme, opepříme a chvíli povaříme. |
2 | Očištěné ledvinky spaříme v horké vodě, nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. |
3 | Do hotové omáčky všleháme smetanu a ledvinky v ní ještě krátce povaříme. |