Jednoduchý recept

Knedlíky zelné II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12150
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Anglická slanina
500 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
125 ml Zakysaná smetana
500 g Zelí kysané
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 056kJ
30% Sacharidy 109 g
30% Tuky 22 g
18% Sodík 362 mg
39% Bílkoviny 22 g

Knedlíky zelné II postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky, sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostky nakrájenou žemli. Zelí řádně vymačkáme, jemně nasekáme a přidáme k žemlím.

2

Vejce ušleháme s 1/2 šálkem smetany, přidáme mouku, zelí se žemlemi a zaděláme těsto jako na houskové knedlíky.

3

Vytvoříme menší kulaté knedlíky a vaříme je zhruba 15 - 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept