Jednoduchý recept

Mozečky po mlynářsku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12151
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Citrony
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
62,5 ml Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 ks Telecí mozek
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 920kJ
1% Sacharidy 4 g
50% Tuky 37 g
27% Sodík 539 mg
48% Bílkoviny 27 g

Mozečky po mlynářsku postup přípravy receptu:

1

Mozečky vložíme asi na 1 hodinu do vody s octem. Potom je propláchneme, odblaníme, znovu opláchneme a povaříme 10 minut v osolené vodě se svazkem bylinek.

2

Vodu slijeme, osušené a vychladlé mozečky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Obalíme je v hladké mouce a zprudka opečeme na rozehřátém másle.

3

Na talířích obložíme mozečky plátky citronu a posypeme je nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept