Lín s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín s pórkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12155 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Lín |
150 ml | Majonéza |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Pórek |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 710,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Majonéza, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce ryby osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Urovnáme je na alobal, pokapeme citronovou šťávou, přelijeme rozškvařenou slaninou a posypeme na kolečka nakrájeným pórkem. Alobal dobře uzavřeme a pokrm pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Upečené ryby přendáme na talíř, zalijeme některou z majonézových omáček a posypeme nasekanou petrželkou. |