Platýs pečený v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýs pečený v alobalu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12156 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
600 g | Platýz - filety |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 96,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 202,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Nové koření celé, Pepř černý celý, Platýz - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýs pečený v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Na 4 čtverce alobalu položíme po filetu z platýse. Zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme lžíci másla, pepř, nové koření a bobkový list. Vše zakapeme citronovou šťávou a podlijeme lžící vývaru. Alobal dobře uzavřeme. |
2 | Platýse pečeme v silně vyhřáté troubě. |