Sleď s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleď s olivami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12157 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
800 g | Sleď čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 363,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 714,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleď s olivami postup přípravy receptu:
1 | Sledě očistíme, odstraníme hlavy a stáhneme kůži. Ryby podélně rozpůlíme, osolíme, opepříme a narovnáme do olejem vymaštěného pekáčku. |
2 | Připravíme směs z najemno nakrájené cibule na zbylém oleji usmažené dozlatova, na plátky nakrájeného rajčete, nakrájených oliv, nasekané petrželky a nastrouhaného celeru. Směs krátce podusíme a navršíme na ryby v pekáčku. |
3 | Pečeme pod pokličkou za mírného podlévání doměkka. |