Těstoviny - základní předpis - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny - základní předpis
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12159 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
425 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 764,7mg |
---|---|
Cholesterol | 307,8mg |
Draslík | 55,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny - základní předpis postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vajec, žloutků a vody zaděláme vláčné těsto - nesolíme. Rozdělíme je na 3 stejné díly a pod utěrkou necháme odpočinout. |
2 | Z každého dílu těsta vyválíme asi 2mm silnou placku, kterou necháme na utěrce po obou stranách oschnout. |