Jednoduchý recept

Slovenské halušky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Slovenské halušky 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12160
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Brambory
170 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 734kJ
10% Sacharidy 37 g
1% Tuky 1 g
11% Sodík 218 mg
9% Bílkoviny 5 g
Slovenské halušky
  • Slovenské halušky
  • 1
  • Slovenské halušky
  • 2
  • Vložit obrázek

Slovenské halušky postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vypracujeme těsto.

2

Z těsta oddělíme pruh, přendáme jej na prkénko a nožem odsekáváme nudle asi 1cm silné přímo do vařící osolené vody.

3

Halušky vaříme 5-7 minut.

Komentáře a hodnocení

 
Anajka
Uživatel uvařil tento recept
Nevím, kde se stala chyba, rozvařily se. Myslím, že rozpis je hodně nepřesný - 2 brambory nevíme jak velké? Mouka určitě polohrubá nebo hladká! Hrubou určitě ne a mělo by jí být třetina, to co brambor. Takže si najděte jiný recept!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept