Žlutá rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žlutá rýže
Jednoduchý recept
Žlutá rýže
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12162 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kari koření |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Rýže dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 014kJ
12% Sacharidy 45 g
6% Tuky 4 g
1% Sodík 11 mg
8% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 64,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Rýže dušená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žlutá rýže postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle spolu s kari kořením. |
2 | Směs smícháme s horkou rýží a podáváme jako přílohu k masitým pokrmům. |