Bramborová nádivka do pirožků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová nádivka do pirožků
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12164 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 ks | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 šálek | Sýr Parmezán |
0,5 šálek | Tvaroh tvrdý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 33,3mg |
Draslík | 328,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 247,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová nádivka do pirožků postup přípravy receptu:
1 | Uvařené, ještě teplé brambory dobře rozmačkáme. Přidáme lžíci másla, nastrouhaný sýr, nastrouhaný tvaroh a na másle osmahnutou jemně nakrájenou cibuli. Osolíme a opepříme. |
Poznámka
Vypracujeme hladké těsto, kterým plníme pirožky.