Jednoduchý recept

Kedlubny plněné mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12184

Ingredience

8 ks Kedlubna
200 g Maso mleté - mix
1 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 360kJ
8% Sacharidy 29 g
25% Tuky 19 g
16% Sodík 328 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kedlubny plněné mletým masem postup přípravy receptu:

1

Oloupané kedlubny vložíme do vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka. Vyjmeme je a vydlabeme vnitřky.

2

Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, rozmělníme a promícháme s masem, vejcem, solí a pepřem. Vzniklou směsí plníme připravené kedlubny.

3

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme 2 minuty. Přidáme naplněné kedlubny a dusíme je pod pokličkou asi 25 minut.

Poznámka

Podáváme s rýží nebo s bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept