Široké nudle zelené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Široké nudle zelené
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12190 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 503,9mg |
Draslík | 276,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Široké nudle zelené postup přípravy receptu:
1 | Připravíme tužší nudlové těsto z mouky, másla, vajec a rozmrazeného špenátového protlaku. Těsto rozdělíme na 2 nebo 3 bochánky a vyválíme placky 1 mm vysoké. Necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy zhruba 4 cm široké a z nich krájíme nudle široké 0,5 cm. Ihned je zaváříme v osolené vodě asi 5 minut. |
Poznámka
Po rozmrazení vytlačíme ze špenátu vodu. Nudle podáváme posypané osmaženou strouhankou nebo jako přílohu k masu. Můžeme je také podávat jako samostatný pokrm posypané tvarohem.