Jednoduchý recept

Široké nudle zelené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12190
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Špenátový protlak mražený
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 586kJ
22% Sacharidy 78 g
30% Tuky 22 g
23% Sodík 454 mg
46% Bílkoviny 26 g

Široké nudle zelené postup přípravy receptu:

1

Připravíme tužší nudlové těsto z mouky, másla, vajec a rozmrazeného špenátového protlaku. Těsto rozdělíme na 2 nebo 3 bochánky a vyválíme placky 1 mm vysoké. Necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy zhruba 4 cm široké a z nich krájíme nudle široké 0,5 cm. Ihned je zaváříme v osolené vodě asi 5 minut.

Poznámka

Po rozmrazení vytlačíme ze špenátu vodu. Nudle podáváme posypané osmaženou strouhankou nebo jako přílohu k masu. Můžeme je také podávat jako samostatný pokrm posypané tvarohem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept