Studená omáčka na ryby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená omáčka na ryby
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12197 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
50 g | Majonéza |
1 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Sůl |
160 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 148,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 216,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Majonéza, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená omáčka na ryby postup přípravy receptu:
1 | Rozšleháme žervé, majonézu, oloupaná, na plátky nakrájená jablka, jemně nakrájenou cibuli a okurku. |
2 | Podle potřeby omáčku osolíme, osladíme krupicovým cukrem a okyselíme citronovou šťávou. |
Poznámka
Omáčku podáváme k pečeným nebo dušeným rybám.