Sýrové kapání do polévek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové kapání do polévek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12199 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 360,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové kapání do polévek postup přípravy receptu:
1 | Rozšleháme mléko s vejcem a rozpuštěným máslem, osolíme a po částech přidáváme mouku a nastrouhaný sýr. |
2 | Těsto nalijeme přes síto do rozpáleného másla na pánvi - utvoří se malé hrášky, které dočervena opečeme a použijeme jako zavářku do polévky. |
Poznámka
Kapání můžeme také nalít přes síto rovnou do vařící polévky.
Při přípravě kapání jsem postupovala dle poznámky, že se může kapání přidat přímo do vařící polévky. Použila jsem tzv. haluškovač (cedník s velkými otvory:-). Hrubé mouky jsem musela použít zhruba trojnásobek, těstíčko k zaváření přímo do polévky musí být husté, jinak se kapání rozvaří. V ingrediencích chybí množství másla na přípravu na pánvi. Já smažím "hrášek" do polévky ve vyšší vrstvě řepkového oleje, máslo bych nepoužila.