Jednoduchý recept

Hovězí polévka s rýží a hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 122
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
100 g Rýže loupaná
10 g Sůl
1 l Voda pitná
2 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 571kJ
4% Sacharidy 14 g
8% Tuky 6 g
58% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Hovězí polévka s rýží a hráškem postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

2

Rýži přebereme a pečlivě propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka. Uvařenou rýži propláchneme horkou vodou a okapanou vložíme do polévky.

3

Sterilovaný hrášek prohřejeme v nálevu, scedíme a přidáme do polévky.

4

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu Voda pitná: voda na propláchnutí, spaření a uvaření rýže - dle potřeby

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept