Hovězí polévka s rýží a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s rýží a hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 122 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
10 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
100 g | Rýže loupaná |
10 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 845,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s rýží a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
2 | Rýži přebereme a pečlivě propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka. Uvařenou rýži propláchneme horkou vodou a okapanou vložíme do polévky. |
3 | Sterilovaný hrášek prohřejeme v nálevu, scedíme a přidáme do polévky. |
4 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu Voda pitná: voda na propláchnutí, spaření a uvaření rýže - dle potřeby