Pikantní marináda na maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní marináda na maso
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12204 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 207,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní marináda na maso postup přípravy receptu:
1 | Umeleme cibuli, mrkev a petržel, přidáme nasekanou petrželovou nať a spolu s tymiánem, bobkovým listem, octem, olejem a solí povaříme ve vodě. Necháme vychladnout a můžeme použít. |
Poznámka
Vychladlou marinádou zalijeme maso a necháme asi 2 dny v chladu. Maso občas obracíme.