Rybí knedlíčky do polévek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí knedlíčky do polévek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12209 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
350 g | Filé z aljašské tresky |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 64,7mg |
Draslík | 37,9mg |
Vláknina | 593,2mg |
Vitamín A | 47,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí knedlíčky do polévek postup přípravy receptu:
1 | Filé uvaříme v mírně osolené vodě doměkka a umeleme spolu s oloupanou cibulí a v mléce namočenou žemlí. Vše promícháme, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme rozšlehané vejce. |
2 | Z promísené hmoty tvarujeme kulaté knedlíčky, které dále zaváříme. |
Poznámka
Knedlíčky zaváříme přímo do polévky, ale můžeme je také uvařit v osolené vodě (8 - 10 minut) a použít do omáček.