Filé se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé se špenátem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12211 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
300 g | Filé z aljašské tresky |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenátový protlak mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 115,1mg |
Draslík | 340,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé se špenátem postup přípravy receptu:
1 | V zapékací míse rozpustíme máslo a krátce na něm podusíme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme špenát a za stálého míchání ho necháme rozmrazit. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a vmícháme 1 vejce. |
2 | Porce omytého a osoleného filé položíme na špenát, posypeme nastrouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme 20 - 25 minut. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.