Jednoduchý recept

Krevety s anglickou slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 12213
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 669kJ
2% Sacharidy 6 g
47% Tuky 35 g
34% Sodík 672 mg
35% Bílkoviny 20 g

Krevety s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Krevety omyjeme pod studenou vodou. Klademe je rovnoměrně na plátky slaniny, pevně srolujeme, poprášíme moukou a spíchneme párátkem. Osmažíme je v rozpáleném oleji dokřupava, vyjmeme, upravíme na servírovací mísu a necháme na teplém místě.

2

Ve zbylém tuku po smažení osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova a posypeme s ní usmažené ruličky. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept