Omeleta s uzenou makrelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s uzenou makrelou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12214 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 ks | Brambory vařené |
200 g | Makrela uzená |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 429,0mg |
Draslík | 737,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Makrela uzená, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s uzenou makrelou postup přípravy receptu:
1 | Uzenou makrelu rozmělníme vidličkou na kousky, uvařené brambory nakrájíme na kostky. |
2 | Kostičky slaniny vyškvaříme, přidáme máslo, rozmělněné maso z makrely, osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme je trochu ztuhnout a vmícháme připravené brambory. Omeletu usmažíme dozlatova. |
3 | Hotovou omeletu přeložíme v půli a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je tmavý chléb.