Tresčí filé s křenovou šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí filé s křenovou šlehačkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12217 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
800 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
50 g | Křen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 136,8mg |
Draslík | 149,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Křen, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Petržel - nať, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí filé s křenovou šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Porce filé omyjeme, potřeme olejem a grilujeme v rozehřátém grilu po obou stranách. |
2 | Nastrouhaný křen smícháme s ušlehanou smetanou. |
3 | Grilované porce filé upravíme na listy hlávkového salátu, pokapeme citronovou šťávou vymačkanou z jednoho citronu, osolíme, posypeme nasekaným koprem a petrželkou a ozdobíme dílkem citronu. Přidáme dávku křenové šlehačky. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.