Filé "Orange" - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé "Orange"
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12218 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
500 g | Filé z aljašské tresky |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 86,7mg |
Draslík | 21,1mg |
Vláknina | 103,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé "Orange" postup přípravy receptu:
1 | Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme omyté porce filé. Osolíme, opepříme a pokryjeme vločkami másla. |
2 | Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu a polovinou této směsi zalijeme filé. Zprudka zapečeme asi 5 minut, zalijeme zbylou šťávou a pečeme dalších 5 - 8 minut. |
Poznámka
Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.