Jednoduchý recept

Zapékané těstoviny se špenátem a uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1222
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

10 g Česnek
70 g Cibule
500 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 g Pepř černý mletý
1050 g Špenát listový čerstvý
20 g Sůl
950 g Těstoviny čtyřvaječné
200 g Tuk
160 g Vejce slepičí
750 g Vepřový bok uzený
10 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 216kJ
22% Sacharidy 81 g
50% Tuky 37 g
99% Sodík 2 g
48% Bílkoviny 27 g

Zapékané těstoviny se špenátem a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Uzený bůček doměkka uvaříme, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky.

2

V osolené vodě uvaříme téměř doměkka těstoviny, uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou.

3

Na tuku osmažíme dorůžova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, osolíme, opepříme a provaříme. Přidáme špenát, povaříme, okořeníme utřeným česnekem, přisolíme a spojíme s těstovinami a s bůčkem.

4

Pekáč vymaštěný tukem naplníme směsí, zapečeme a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem. Dopečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept