Filé s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé s pórkem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12220 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
300 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 230,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Omyté filé potřeme octem, osolíme a nakrájíme na větší kusy. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky. |
2 | V hlubší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme pórek, osolíme, opepříme a trochu okořeníme paprikou. Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Vložíme filé, přisypeme ještě papriku a dopečeme v horké troubě (asi 20 minut). |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.