Recept

Candát se sýrem a špenátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12223

Ingredience

1 kg Candát obecný
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
400 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 473kJ
3% Sacharidy 10 g
27% Tuky 20 g
15% Sodík 293 mg
61% Bílkoviny 35 g

Candát se sýrem a špenátem postup přípravy receptu:

1

Na části rozehřátého oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme špenát, citronovou šťávu a dusíme.

2

Očištěného candáta naporcujeme a na zbylém oleji ho v pánvi zprudka opečeme z obou stran.

3

Na dno zapékací mísy vložíme špenát, na něj položíme opečené porce candáta, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept