Candát se sýrem a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát se sýrem a špenátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12223 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Candát obecný |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenátový protlak mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 378,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát se sýrem a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Na části rozehřátého oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme špenát, citronovou šťávu a dusíme. |
2 | Očištěného candáta naporcujeme a na zbylém oleji ho v pánvi zprudka opečeme z obou stran. |
3 | Na dno zapékací mísy vložíme špenát, na něj položíme opečené porce candáta, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.